2

Lund – London – Lund #blogg100

2002 flyttade jag till London under en kort period. Jag hade nyligen kommit hem från Oceanien och många av mina vänner hade lämnat Gotland. Två av mina bästa vänner hade packat för London och hittat ett härligt litet krypin i Swiss Cottage, Camden. Jag bestämde mig för att möta upp dem och på så sätt få en bra ursäkt för att hälsa på Josefin i Lund (vi hade bara pratat på nätet innan) när jag ändå skulle ut och resa igen.

Wedderburn Road, London

Här bodde vi i London.

Jag tåg båten och tåget till Lund. Var dödligt nervös. Träffade Josefin, blev förälskad men åkte vidare till London som planerat. Var i London i sex veckor men sökte inga seriösa jobb eftersom det fanns något som lockade mer hemma i Sverige. Josefin.

Under tiden i London hann vi dock med mycket roligt. Bland annat så prickade vi in några helt fantastiska konserter på The Brixton Academy med Yeah Yeah Yeahs, Les Savy Fav, The Mars Volta och The Jon Spencer Blues Explosion.

Efter sex veckor åkte jag tillbaka till Sverige och Lund och föll handlöst för Josefin. Vi blev tillsammans. På min 30-årsdag i december 2012, lite mer än 10 år efter mina veckor i London, gav Josefin mig en helt perfekt present. Vi ska åka tillbaka till England i mars och titta på det hetaste bandet just nu, The Lumineers, på Brixton Academy. Jag får visa henne staden där jag vimsade omkring för ett helt liv sen, helt nyförälskad i henne. Där jag vandrade runt i parkerna och skrev dikter och handskrivna brev till henne, till mina vänners stora förtret eftersom jag var frånvarande långa stunder. Vi ska åka ut till Swiss Cottage och titta runt. Sen ta sikte på BT Tower och vandra in mot centrum igen, genom fantastiska Regent’s Park. Så som vi gjorde i stort sett varje dag för snart 11 år sedan, eftersom vi inte hade pengar att lägga på tuben.

Vi ses snart, London! Du har alltid varit bra för mig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...