2

Kallbryggt kaffe – ett första test #blogg100

20130215-234858.jpg

När vi besökte New York under hösten 2012 så var ett av stoppen på listan det mysiga kafferosteriet La Colombe på Lafayette Street i Soho. Vi fick med oss en flaska av deras Pure Black, ett kallbryggt kaffe. Hur gott som helst! Och efter det har jag varit fast och länge funderat på att testa att brygga en egen variant.

Så igår gjorde jag ett första test. Och c:a 12 timmar senare plockade jag i morse ut ett kallbryggt kaffe från kylen och filtrerade det i V60:n. Se videon nedan!

Jag brygger det direkt i min chemex. Mest eftersom jag tycker det är en så snygg och praktiskt behållare, men den är också perfekt att hälla ur och skaka runt drycken i. Tips!

Hur blev det då? Helt fantastiskt för ett första försök! Jag använde mig av Brors kaffe från Solde igen (eftersom jag har en STOR påse hemma). De etiopiska bönorna passade verkligen bra och det blev en söt och mild dryck utan någon direkt syrlighet och bitterhet. Den blev dock i svagaste laget så omgång två står redan och brygger i kylen och ska testas i morgon, 24 timmar senare. Samma recept men dubbelt så lång tid. Perfekt som referens inför vilket som blir den slutgiltiga bryggtiden. Jag gissar på något mittemellan, typ 16-18 timmar, men vi får se.

Det här är bara början! Häng med!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...