2

Smart kaffe #blogg100

20130211-234211.jpg

Kaffet jag precis drack var så gott att jag måste blogga om det. Kanske var det kaffeblandningen Brors kaffe från Solde som gjorde det. Hur som helst så blev denna bryggning HELT perfekt i den lilla Clevern. Jag har gjort en liten bryggfilm angående den fantastiska Clever Coffee Drippern. Häromdagen tog jag hem den lilla 1-2-koppsvarianten också och den är verkligen prima för en kopp eller två små.

Clevern kombinerar pour over-kaffets teknik, som V60, med dragtid likt Aeropress/pressokaffe. Full kontroll över bryggningen och det bästa av båda världar. Jag gillar Clevern bäst för örtiga/kryddiga/chokladiga/jordiga bönor. Den intensifierar den smaken och håller tillbaka syrligheten.

Jag kör den lilla Clevern med 2-koppars V60-filter och det går hur bra som helst.

Recept:
19 gram kaffe. Lite grövre än bryggmalet. Skölj filtret noga med hett vatten och skölj ur för att förvärma koppen. Blomma kaffet med 0,5 dl vatten i 30 sekunder. Häll sen på totalt 3 dl och dra i 2 minuter till. Totalt 2:30. Rör om i den skorpa som bildats och sätt direkt på en den förvärmda koppen. Njut!

20130211-235436.jpg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...