0

De 10 bästa filmerna 2010

Nu har jag precis sammanfattat det bästa från filmåret 2010 på Twitter i tio stycken tweets. Förra året kunde jag här länka till längre inlägg eller klistra in minirecensioner av varje film, men 2010 var ett hektiskt år med stor flytt och ytterligare ett tillskott i familjen, så det har inte funnits tid över för ytterligare eftertanke. Så 2010 blev de minimalistiska filmrecensionernas år – med ett nyårslöfte om att skriva ett antal rader om varje film jag ser 2011.

Här följer de tio bästa filmerna från 2010, med tillhörande motivering från Twitter:

#10 Please GiveSom en bra Solondz minus quirk. Episodiskt narrativ om skuld med mycket svart humor. Få toppar, inga dalar.

#9 Where the Wild Things Are – Bjöd på episk trailer som filmen aldrig levde upp till. Ändå drömlik, mörk, varm och hoppfull.

#8 The Kids Are All Right Modernt relationsdrama som blandar högt & lågt. Underhållande, hårt mejslade karaktärer till trots.

#7 Inception Drömvärld utan Kaufmanskt manus blev bra men inte jättebra. För mycket action, för lite magi. Ändå storslagen.

#6 Kick-Ass Årets mest kompromisslösa film. Ostoppbar underhållning med en välkommet cynisk syn på hjältesagan.

#5 The Social Network Sorkin bevisade att han kan skriva film på 2000-talet och årets på pappret tråkigaste blev en topp fem.

 

#4 Exit Through the Gift ShopDen mest opretentiösa diskussion kring ”Vad är konst?” på länge. Banksy är fortsatt ett geni.


 

#3 Winter’s Bone Årets kallaste, råaste och mest intensiva film. Ett antiklimax i gråskala som aldrig släpper taget.


#2 Toy Story 3 Pixar får återigen alla bitar på plats och bjuder på humor, svärta, existentialism och otroligt mycket hjärta.


 

#1 Cyrus Intim, rolig, pinsam och fruktansvärt charmig. Jonah Hill får äntligen något att bita i och biter hårt. Årets bästa!

Det var 2010 års bästa filmer. I morgon ska jag försöka hinna med de tio bästa albumen från 2010. Ni som är nyfikna på andras listor och/eller själva vill tycka till om musiken och filmerna från 2010, gör det här!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...