4

Svärfars tekakor #blogg100

20130205-234916.jpg

Jag är en enkel man. Så dessa enkla tekakor som inte kan gå fel passar mig perfekt. Josefin har ätit dessa sen hon var liten och nu gillar våra barn de skarpt också. De är så enkla att man kan gå upp bara en liten stund tidigare på morgonen och kasta ihop dem i sömnen.

Jag gillar att stoppa i russin i mina också, men det gillar inte Josefin och svärfar.

Svärfars tekakor (8 stycken)

Enkelt, 45 minuter.

Du behöver:

 • 7.5 dl mjöl
 • 50 g smör
 • 3 dl mjölk
 • 50 g jäst
 • 1/4 tsk salt
 • 2 tsk socker
Såhär gör du:
 1. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Låt det bli fingervarmt.
 2. Smula jästen i en bunke och blanda i smörmjölken.
 3. Blanda i socker, mjöl och salt.
 4. Knåda någon minut.
 5. Jäs i ca 30 min.
 6. Dela upp i ca 8 tekakor och lägg på en plåt.
 7. Gaffla
 8. Grädda i ca 10 min i 225 grader.
 9. Pensla med vatten på tekakorna när de kommer ur ugnen och ligger och svalnar.
 10. NJUT!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 • http://www.facebook.com/maria.lind.376 Maria Lind

  Det här blir intressant. Vaknade och bestämde mig för att göra de här idag. Hade visst inte uppdaterat jästförrådet sen i januari, och den senaste gick ut 23 januari. Körde på ändå, men när jag försent upptäckte att jag blandat ihop mjöl och mjölk blev det lite huvudbry. Ut med fyra dl mjölk och i med en ännu äldre jäst. Står på jäsning nu. Får se om det händer någonting ;-)

  • http://oskardahlbom.se/blogg Oskar Dahlbom

   Åh vad kul, Maria! Jag gör samma fel lite då och då. Troligen eftersom man är ovan att baka med mjölk, så man blandar ihop de liknande orden mjöl och mjölk. Kanske. Jag såg din bild på Instagram nu och de såg ju riktigt fina ut. Roligt att det blev bra!

   • http://www.facebook.com/maria.lind.376 Maria Lind

    Ja, de blev hur bra som helst. Helt otroligt med tanke på att inte mycket var enligt måtten i slutändan och alltså då jästen var för gammal. Tydligen går det bra att använda en månad gammal jäst. Kan ju vara bra att komma ihåg.

  • http://oskardahlbom.se/blogg Oskar Dahlbom

   Åh vad kul, Maria! Jag gör samma fel lite då och då. Troligen eftersom man är ovan att baka med mjölk, så man blandar ihop de liknande orden mjöl och mjölk. Kanske.
   Jag såg din bild på Instagram nu och de såg ju riktigt fina ut. Roligt att det blev bra!