0

Att fintunnla #blogg100

20130129-231650.jpg

Minns ni S-videosladden och AUX-ingångarna? Om det kallades så, jag brydde mig aldrig om lingot. Bara det funkade för att koppla datorn till TV:n för att titta på film, TV-serier och lyssna på musik. Jag vet inte hur många meter sladd jag dragit runt i olika lägenheter för att på ett smärtfritt (nåja) sätt kunna skapa någon form att mediecentral i hemmet.

Och så idag, 2013, sitter jag här och tittar på ett sprillans avsnitt av The Following (ganska bra serie för övrigt) på Hulu Plus genom en VPN-anslutning och speglar bilden från min iPhone 4S rakt upp på TV:n genom Apple TV. Trådlöst och helt smärtfritt på riktigt. Och jag betalar för mig och alla vinner!

Jag intalar mig det i alla fall även om det är en gråzon. Men jag tänker att det är lite såhär vår populärkulturella värld skulle se ut utan gränser. Jag krymper den världen genom amerikanskt iTunes- och Netflixkonto, Hulu Plus och StrongVPN. Jag hoppas att vi är där snart för det är rent av tramsigt att vi vant oss vid att amerikanska filmer och TV-serier kommer senare till Sverige. Jag hoppas snart kunna njuta av hela världens kultur utan torrents och fultunnlar. Tills dess så fintunnlar jag mig över Atlanten och trampar över liken i Bones tillsammans med Emily Deschanel, före de flesta andra svenskar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...