3

iFontMaker – gör ditt eget typsnitt på iPad

iFontMaker, linjal, penna


För några år sedan skrev jag ett inlägg om hur man kunde göra sitt eget handskrivna typsnitt med några få enkla steg. Då såg jag det mest som ett sätt att arkivera sin egen eller möjligen barnens handstil på ett ganska smärtfritt sätt.

Då skrev man ut ett A4-ark, ritade ditt sitt alfabet och scannade in hela historien igen. 2012 finns det självklart en app för det. Jag snubblade över den häromdagen och det var kärlek vid första ögonkastet – iPad-appen iFontMaker.

För under 50-lappen kan man på ett otroligt enkelt sätt skapa sitt alldeles egna typsnitt, och appen använder verkligen iPadens känsliga skärm och smidiga användargränssnitt till fullo. Här är några av mina skärmdumpar av ett första typsnitt jag ritade på någon minut (för hand, inte med pennan) och filmen i slutet går igenom hur appen fungerar. Plockar man fram linjalen, pennan och kreativiteten så finns det inga direkta begränsningar. Det är också väldigt smidigt att kopiera, ändra och flytta på redan gjorda linjer. När är allt är klart så mailar du en färdig ttf-fil till dig själv (eller någon annan) och sen är det bara att installera och börja använda. Plätten!

iFontMakeriFontMakeriFontMaker


iFontMaker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...