4

Alternativa förslag på min SSWC-logga 2011

Alternativa SSWC-loggo 2011
Det rasslade till ordentligt precis innan deadline för SSWC:s logotävling i år. Min logga fick sällskap av ett helt gäng andra fina logotyper (och ännu fler bland kommentarerna här) och vi fick även lite feedback från olika håll.

Något som både Emanuel och Fredrik tog upp var att man gärna hade sett samma logga som tidigare år, vilket jag har full förståelse för. Personligen så tycker jag att det är klockrent att byta logga eftersom man ju självklart ska kunna skilja åren från varandra, mer än på bara årtalen, och det gör det lite roligare att samla stickers också. Som förslag skulle man kunna bestämma en viss stil och ett typsnitt, men att vissa teman och grafiska uttryck skulle kunna få variera från år till år. Jämför med t ex stora musikfestivaler som behåller en grundläggande stil men som årligen byter ut färgschema och kör nytt tema på posters och flyers och dylikt.

Efter att ha stirrat mig blind på min egen design i snart en vecka valde jag, som alternativa förslag, att leka lite med färgkombinationerna och även byta ut det lite stolpiga skrivmaskinstypsnittet i ”SWEDEN” och ”WEB CAMP”. Jag lade till två granar uppe också (man kan väl aldrig ha för mycket granar?) och justerade ”Social” lite också. Mest för att visa att min design har potential som logga, men också för att jag tror att det dämpade gröna färgschemat och just skrivmaskinstypsnittet var det som stack i ögonen på kritikerna.

Med det sagt så har jag nästan enbart fått positiv feedback och jag skickar gladeligen fram mitt första förslag också.

Men nu vill jag gärna veta: Hur ser ditt ultimata färgschema för min logotyp ut? Hjälp mig genom att skriva en kommentar.

Fotnot: Jag har insett att SSWC krockar med WOW i år. Jag vill hemskt gärna åka på WOW, men om jag vinner en biljett lovar jag att dyka upp på SSWC. Ni har mitt ord. 🙂

Edit: Nu finns alla bidrag publicerade. Kika in och ge oss feedback!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...