0

Musikåret 2013 #blogg100


Tallest man on earth – These Days (Nico Cover) – A Take Away Show from La Blogotheque.
2009 bloggade jag om filmklippet ovan. Då skrev jag:

Kristian Matsson (aka The Tallest Man on Earth) turnerade med Bon Iver förra året. Bara en sån sak. Kristian måste vara det absolut bästa som hänt i Sverige inom denna genre sen Tom Malmquist. Och det är inte att säga lite. Videon ovan utspelar sig i det fantastiska och smått legendariska instrumentmuseet Music Inn på, kanske ännu mer legendariska, West 4th Street i Greenwich Village. Bara några meter därifrån har Bob Dylan bott och borta på hörnet togs den episka bilden som pryder The Freewheelin’ Bob Dylan. Vidare så framför TTMOE en cover på en av de bästa låtarna någonsin – These Days av Nico.

Efter den dagen har jag återvänt till La Blogothèque lite då och då. Och där Black Cab Sessions både vinner och förlorar med sin begränsade arena inuti en trång taxi är konceptet med La Blogothèque mer lössläppt. Som här med The Lumineers (som jag bloggade om igår):

Eller denna halvtimme med Villagers:

Villagers släppte sitt andra album i början på året och det låter verkligen bra. Jag har börjat samla mitt musikår i en spellista på Spotify. Lyssna gärna! Och tipsa gärna om bra album och låtar här i kommentarerna.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...