0

Our Idiot Brother (2011)

Our Idiot Brother (2011)

Filmprojektet 2011 har inte gått något vidare. Alls. Nu har slutspurten börjat med att hinna se så många filmer från 2011 som jag missat. Sen ska jag göra topplistor. Det är en väldigt bra ursäkt att se mycket bra film helt enkelt.

Igår klämde vi in Our Idiot Brother som en liten avstickare från de tyngre filmerna. Och låt inte affischen eller ensemblen skrämma bort dig, det här är en pärla. Paul Rudd har nästan aldrig varit bättre, och glider nedtonad genom filmen som en välmenande spegel till sina idiotiska systrars liv. Filmen lunkar på utan större vändningar, utan den största överraskningen är hur titeln och storyn spelar på våra förväntningar för att sen leverera något annat. Och att regissören Jesse Peretz lyckas balanserar alla dessa indiedarlingar (Banks, Deschanel, Rudd, Scott, Mortimer, Jones) är en stor bedrift i sig. Och Coogan är en douchebag och allt står rätt till i världen.

_________

Detta är en del av mitt filmprojekt 2011 och postat direkt från mobilen som en minnesanteckning. Inlägget kan komma att uppdateras med mer text, länkar och bilder vid ett senare tillfälle.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...