0

Svensk pizza? #blogg100

20130421-185803.jpg

Igår såg jag någon på Twitter raljera över svensk pizza. Något om pressad skinka och mjuka bottnar. Det där rör mig inte direkt eftersom jag inte äter kött. När vi köper pizza här i Visby väljer jag i stort sett alltid ”Fyra ostar”. Det är en förlåtande variant och även med pizzerians billigare ostar så brukar det bli godkänt.

Nästa steg är ju att göra egen pizza. Men som kidsen säger: ”orka!”. Så vi brukar köra på den gyllene medelvägen med färdig köpebotten och tomatsås från affären och sen lägger vi på det vi helst önskar. Igår gjorde vi en populär variant med riven mild ost, getost, mögelost, fetaost, champinjoner, svarta oliver och blandade nötter. Så ringlar man lite honung över pizzan när den kommer het från ugnen.

Otroligt gott och man får även känslan av att ha gjort något själv, även om man inte gjort deg och kokat tomatsås. Och barnen får välja precis vad de vill på sin del av pizzan, och alla blir nöjda.

20130421-185826.jpg

20130421-185834.jpg

Bilderna är före själva gräddningen. Jag glömde att fota efter. Då åt vi istället.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...