0

Rädda Visby ringmur #blogg100

Rädda ringmuren

Den 24:e februari 2012 rasade en bit av Visby ringmur. Vi på Kränku bestämde oss snabbt för att vi ville göra något för att hjälpa restaureringen med muren och tog beslutet om att skänka en krona för varje hekto Ringmursblandning som vi säljer. Nu har det gått lite mer än ett år och jag skriver precis ett pressmeddelande som ska gå till de lokala tidningarna och Gotlands museum hur det första året har gått.

Kort sammanfattat: Vi har märkt av en rejäl kundkraft och ett engagemang bland våra kunder. Försäljningen av Ringmursblandninng har ökat märkbart och många hörde av sig direkt och frågade om det även gällde påsar som köptes på fastlandet och hos återförsäljare. Så vi valde att titta på den totala mängden som vi producerar (inte bara försäljningen i butiken, som det såg ut i den första annonsen här ovan) och för nu över en första delsumma till fonden Rädda ringmuren.

Vi lägger alltså inte kronan på våra kunder under skänker en del av vår egen förtjänst på varje hekto. Men det känns självklart att en sådan idé ska finnas inbakad i en teblandning som Ringmursblandning och raset var en väckarklocka för oss att fatta det beslutet.

Med hopp om en bestående ringmur!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...