0

Kaffe på topplistan #blogg100

Chemex

Jag älskar kaffe. Det är ingen överdrift. Och precis som jag nyss skrev på en ny sida om kaffe (kommer snart!) på Kränkus hemsida så har de senaste åren varit en otroligt spännande resa som öppnat mina sinnen för vad bl a ursprung, framställning och bryggmetoder gör för kaffet. Jag brygger dagligen kaffe för hand. Jag går runt på en rad olika metoder som alla har kaffets bästa i fokus. Det går inte snabbt, det går inte att trycka på en knapp, men det blir i stort sett alltid vansinnigt gott. Och när man väl fått smak för det kaffet och tagit makten över bryggmetoderna så finns det ingen återvändo. Det kommer nya kaffebönor och rostprofiler och det finns tusentals sätt som du kan få fram den svarta drycken i koppen på.

Nyligen fick vi på Kränku hem en favorit från de senaste åren. Brazil Organic Special Reserve från Johan&Nyström. Jag minns första gången jag drack det för några år sedan. Jag stack näsan i de nymalda kornen och det var kärlek vid första näskontakt. Intrycken snurrade runt i huvudet och det tog ett bra tag innan jag kunde sätta ord på en framträdande karaktär. Det doftade… kavring! Sött, fuktigt, mörkt, mustigt och brödigt. Jag hittade inget bättre ord för det och det är den smaken tillsammans med den där fylliga kakaon och russintonerna som gör att jag älskar Brazil Organic.

I morse körde jag den i Chemexen och fick fram en alldeles perfekt syrlighet som var välkommen i allt det mustiga och fylliga. Ni hittar några filmer med bra bryggmetoder på Kränkus youtube och jag lade precis upp kaffet i vår webbshop. Här snackar vi inte smygreklam utan en regelrätt uppmaning: skaffa dig en påse snarast. Det är inte jag som vinner på det, det är du.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...