1

Iskaffe med Aeropress

20130120-194509.jpg

Josefin skickade mig en skärmdump där Adam Liaw, en tidigare vinnare i Masterchef Australien, prisar ett recept på iskaffe i två snabba tweets. ”Bättre än att vinna Masterchef” påstod han och då förstod jag att det var ett recept som jag måste testa!

I hans recept tar man en dubbel espresso, men eftersom jag inte är något stort fan av denna högtrycksmetod, så gjorde jag ett eget recept som bygger på Aeropressen ädla dryck istället.

Bilder säger mer än ord så titta på filmen och testa sen själva att göra denna lilla bit av isdryckshimmel på jorden. Variera gärna precis ALLA variabler med mer/mindre kaffe, is, mjölk eller vaniljsocker. Och testa gärna med annan mjölk (soja eller havre t ex) och kommentera gärna här hur ni utvecklar receptet.

Här hittar ni en film om ni tänker Aero… vad för något?

Börjar vi laborera nu så sitter iskaffet som en smäck precis lagom till varmare dagar. Vi hörs!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...