0

Bönbiffar med vitlök och mozzarella

20130106-144548.jpg

Det här är ingen matblogg. Det är en Oskarsblogg, så ta av dig dina fancy pants på direkten!

Dessa bönbiffar slängde jag ihop idag och postade en bild på Instagram och fick genast förfrågan på receptet. Så här gjorde jag:

Mosa kidneybönor, stora vita bönor och kikärtor i en skål. Jag använde Zetas ekologiska blandande bönor. Superenkelt och perfekt för två stora biffar. Salta, peppra, pressa i en vitlöksklyfta och häll på en skvätt olivolja. Krydda med valfria kryddor, jag blickade mot Indien med en nypa Garam Masala. Blanda i en liten näve riven mozzarellaost. Rör ihop det och forma sen två stora platta biffar. Stek på ganska hög värme tills du fått fin yta på ena sidan, vänd då och kör en stund på andra sidan. Pilla inte för mycket då bönbiffar är känsliga små smakbomber. En bra stekyta är dock A och O för tuggmotståndet.
20130106-145128.jpg

Servera med valfritt tillbehör, passar utmärkt till sås och potatis på en söndag eller mellan två bröd på hamburgerfrossan.

Lycka till och hör gärna av dig om du pimpar receptet!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...