0

Tre budord för företagare #blogg100

3 budord för företagare

Matkoma, långfredag och påskhelg. Mycket tid för eftertanke och förhoppningsvis en del vila. Och med en religiös helg på tapeten tänkte jag bjuda på några budord. Lite hur jag ser på företagande och vad jag lärt av mina föräldrar efter deras snart 40 år i tebranschen. Det är väldigt förenklat och täcker så klart inte allt av företagande, men med dessa tre budord kommer du långt.

En eldsjäl syns i mörkret.
Gör det du brinner för, det går inte att dölja den passionen. Du behöver inte vara lärd, utbildad eller ens speciellt social. Men med ett leende och en produkt som du tror på kommer du långt. Det går tungt och ser mörkt ut för alla branschen till och från och då syns du ännu bättre.

Alla är kunder.
Gör du något bra så sprider det sig garanterat, men det gäller även om du gör något dåligt. Förenklat: Telefonförsäljaren som du precis snäste av kommer troligen inte att klicka hem några varor i din webbshop. Samma gäller skitsnack, har du inget snällt att säga, bit dig i tungan. Annars kommer det snart komma tillbaka för att bita dig, det gäller allra helst på mindre orter.

Tryck inte ner andra för att komma upp själv.
Det spelar ingen roll om din produkt faktiskt är bättre, det ser aldrig snyggt ut att peka på andras brister. Lyfta fram dina egna fördelar istället. Jag vill inte höra hur alla andra gör si och så och hur dåligt det är, berätta vad du gör bra istället och varför det kommer att fungera för mig.

Det var några snabba budord som jag försöker leva efter, och det är inte alltid helt lätt. Allra helst om någon ifrågasätter det du gör. Men det finns alltid en gräns där du ska gå från att vara stolt och stå på dig till att vara ödmjuk och ge med dig. Välj dina strider!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...