4

Svärfars tekakor #blogg100

20130205-234916.jpg

Jag är en enkel man. Så dessa enkla tekakor som inte kan gå fel passar mig perfekt. Josefin har ätit dessa sen hon var liten och nu gillar våra barn de skarpt också. De är så enkla att man kan gå upp bara en liten stund tidigare på morgonen och kasta ihop dem i sömnen.

Jag gillar att stoppa i russin i mina också, men det gillar inte Josefin och svärfar.

Svärfars tekakor (8 stycken)

Enkelt, 45 minuter.

Du behöver:

  • 7.5 dl mjöl
  • 50 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1/4 tsk salt
  • 2 tsk socker
Såhär gör du:
  1. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Låt det bli fingervarmt.
  2. Smula jästen i en bunke och blanda i smörmjölken.
  3. Blanda i socker, mjöl och salt.
  4. Knåda någon minut.
  5. Jäs i ca 30 min.
  6. Dela upp i ca 8 tekakor och lägg på en plåt.
  7. Gaffla
  8. Grädda i ca 10 min i 225 grader.
  9. Pensla med vatten på tekakorna när de kommer ur ugnen och ligger och svalnar.
  10. NJUT!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...